Flere boldbaner og idrætsanlæg i København er i så ringe forfatning efter en våd start på 2018, at de ikke kan tages i brug til starten på forårssæsonen.
I Københavns Kommune har antallet af boldbaner, der er udfordret af nedbørsmængderne, været markant stigende de seneste år, fremgår det af referatet fra et udvalgsmøde i Københavns Kultur- og Fritidsudvalg torsdag den 5. april.
Jeg forventer, at arbejdet går igang engang i næste uge
Flere idrætsanlæg har endda været i så dårlig forfatning, at flere boldklubber har måtte aflyse både træning og turneringskampe på grund af de store vandmasser.
Det gælder blandt andet Boldklubben Skjold, der holder til i Fælledparken på Østerbro. Her har de ubrugelige baner betydet, at forårssæsonen er blevet udskudt til sidst i april.
- Det ser ikke særlig godt ud. Vi plejer jo at starte udendørs i begyndelsen af måneden, har Jan Sørensen, der er formand i klubben, tidligere sagt til DR P4 København.
Sagen har runget hele vejen til Københavns Kultur- og Fritidsudvalg, der i går afholdt møde om sagen. Her skulle de tage stilling til, hvad der skal gøres med de mange våde baner.
Borgmester: Der er hjælp på vej
Og der er hjælp på vej, lyder det fra Kultur- og Fritidsborgmester, Niko Grünfeld (Alt.):
Vi har et stigende problem med for meget vand på idrætsanlæggenes boldbaner i København.
- Vi har et stigende problem med for meget vand på idrætsanlæggenes boldbaner i København. Men nu er det forår, så vi skal have løst det her nu, så de københavnske boldbaner igen kan bruges, siger Niko Grünfeld til TV 2 Lorry.
Derfor har Kultur- og Fritidsudvalget indstillet til forvaltningen, at problemerne med de våde baner skal løses hurtigst muligt.
- Det kan man gøre ved at pumpe banerne fri for overfladevandet. Jeg forventer, at arbejdet går i gang engang i næste uge, siger borgmesteren.
Forvaltning skal se på drænlægning og langsigtet løsning
Samtidig påpeger han, at udvalget også har indstillet til forvaltningen, at de skal kigge på en mere langsigtet løsning for at undgå lignende problemer i fremtiden.
- Ved en langsigtet løsning kan der indlægges dræn under boldbanerne, så vandet lettere løber væk. I København har vi allerede en stor klima- og stormflodssikring, som vi arbejder på. Og der bør man måske tage idrætsanlæggene med. I forvejen har vi nærmest for få grønne områder i byen i forhold til borgere, og hvis en del af dem ovenikøbet er så våde, at de ikke kan bruges, må vi gøre noget, siger Niko Grünfeld.
Den langsigtede løsning skal dog først udarbejdes, før kommunen ved præcis, hvor og hvordan de skal slå ned på problemet.
DISSE IDRÆTSANLÆG ER SÆRLIGT UDFORDREDE
- Emdrup Idrætsparks fodbold- og tennisbaner
- Tingbjerg Idrætsparks kunstgræs- og cricketbaner
- Kløvermarken Idrætsanlægs kunstgræs- og cricketbaner
- Valby Idrætsparks fodboldbaner
- Svanemølleanlæggets tennis- og fodboldbaner
Desuden vil prisen for en sådan løsning være en helt anden, end den, der gør sig gældende ved her-og-nu løsningen, hvor vandet skal fjernes fra boldbanerne.
Det vil blandt andet kræve, at en langsigtet og dyr løsning skal forhandles på plads i kommunens budget for fremtiden, oplyser Niko Grünfeld til TV 2 Lorry.